Uimitor Audemars Piguet Royal Oak Concept Frosted Gold Flying Tourbillon

Producătorul elvețian Haute Horlogerie Audemars Piguet a introdus o nouă abordare a Royal Oak Concept Flying Tourbillon pentru femei, care continuă tema – stabilită în ediția limitată a mărcii Carolina Bucci 2018 Royal Oak Frosted Gold – a împletirii esteticii feminine rafinate cu micro-mecanica complicată.
Cele patru cercuri albastre ale cadranului de soare, crescând în dimensiuni cu nuanțe de albastru, emană din cușca zburătoare tourbillon la ora 6. Noul Royal Oak Concept Frosted Gold Flying Tourbillon este disponibil fie într-o carcasă din aur roz de 18k, fie din aur alb de 18k. Ceasul, cu un finisaj „aur mat” sclipitor și un cadran contemporan compus din mai multe straturi, este cea mai recentă piesă care a ieșit din colaborarea lui replica Audemars Piguet cu designerul de bijuterii florentin Carolina Bucci.
Acest model este primul care oferă motivul „aur mat” – o tehnică de bijuterie florentină veche – pe carcasa sculpturală, multifacetică Royal Oak Concept. Indentările minuscule de pe suprafața aurului, asemănătoare cu cele ale predecesorului său „praf de diamant”, sunt create cu un instrument cu vârf de diamant, pentru a da un efect „strălucitor” ca cel al pietrelor prețioase, un alt proces care datează din Florența antică.
Cușca zburătoare tourbillon are un cerc deschis în ton auriu, acoperit cu diamante tăiate strălucitor. Cadranul este compus din patru cercuri de culoare albastră de dimensiuni crescânde și nuanțe luminoase, care emană din cușca zburătoare tourbillon la ora 6. Motivul sunburst accentuează și mai mult profunzimea cadranului. În centrul cuștii zburătoare tourbillon se află un cerc deschis în ton auriu, acoperit cu diamante tăiate strălucitor. Cadranul nu are marcaje orare pentru a „spori puritatea acestui design contemporan”, potrivit Audemars Piguet.
În interiorul carcasei cu diametrul de 38,5 mm se află calibru 2964 fabricat înfășurat manual. La un diametru de 29,5 mm, mișcarea conține 207 componente, inclusiv 17 bijuterii, bate la o frecvență de 3 Hz și deține o rezervă de putere minimă de 72 ore. Coroana carcasei, prevăzută cu un cabochon din safir translucid, asigură rezistența la apă la 20 de metri.
Motivul circular al mișcării este vizibil prin carcasa din cristal de safir și alternează între sablare și periaj satinat, care ecouă finisajele carcasei „aur mat” și cadranului cu răsucire solară. Cele două modele sunt finisate cu o curea de aligator albastru închis, cu cântare mari pătrate, și includ o curea de cauciuc suplimentară cu textură albastră, cu un motiv de constelație. Închizătoarea pliabilă a fiecărei curele se potrivește cu „aurul mat” al carcasei sale.